Real Madrid is nog altijd meer waard dan Barcelona

Reacties

Real Madrid is volgens zakenblad Forbes nog altijd de voetbalclub die de meeste waarde vertegenwoordigt. Arsenal is de enige nieuwkomer in de topvijf.

Real Madrid is nog altijd meer waard dan Barcelona

De Spaanse clubs heersen in de Europese clubtoernooien en doen het ook als merk goed. Zo is Champions League-finalist Real Madrid naar schatting 3,19 miljard euro waard. Aartsrivaal Barcelona blijft de nummer twee met een waarde van 3,11 miljard euro. De waarde van beide clubs steeg met twaalf procent. De andere Spaanse topclub, en tevens Champions League-finalist, Atlético Madrid staat vijftiende met 553 miljoen euro. In de Spaanse competitie gaat Barcelona met nog één speelronde te gaan nog altijd aan kop, met een voorsprong van een punt op nummer twee Real Madrid.

Van de Engelse clubs vertegenwoordigt Manchester United de meeste waarde. Arsenal is de tweede Engelse club bij de eerste vijf. Een jaar geleden was dat nog Manchester City, maar The Citizens zijn door de Londenaren verdreven uit de topvijf. Chelsea en Liverpool volgen in het kielzog van Arsenal en City.

Lees hier meer over het onderzoek.

Geschatte waarde in miljoenen euro's
Positie Club Waarde
1. Real Madrid 3190
2. Barcelona 3106
3. Manchester United 2903
4. Bayern München 2344
5. Arsenal 1765
6. Manchester City 1681
7. Chelsea 1454
8. Liverpool 1355
9. Juventus 1137
10. Tottenham Hotspur 890
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.