'Tarzan' Puyol maakt vertrek bij Barcelona bekend

Reacties

Carles Puyol vertrekt na dit seizoen bij Barcelona. Dat heeft de 35-jarige verdediger zojuist bekend gemaakt tijdens een speciaal belegde persconferentie. Hoewel hij nog een contract tot medio 2016 heeft, acht Puyol zichzelf door aanhoudende knieproblemen niet langer in staat om zich op het allerhoogste niveau staande te houden.

'Tarzan' Puyol maakt vertrek bij Barcelona bekend

Zondag speelde Puyol als vervanger van de geblesseerde Gerard Piqué nog negentig minuten mee tegen Almería (4-1) en was hij zelfs nog verantwoordelijk voor de 3-1. Het was dit seizoen echter pas de vijfde basisplaats in competitieverband van de woeste verdediger, die in 1999 debuteerde in de hoofdmacht van de Catalanen onder toenmalig trainer Louis van Gaal.

In de vijftien tussenliggende jaren groeide Puyol uit tot een van de boegbeelden van het moderne Barcelona, dat met Tarzan in de achterhoede zes keer kampioen van Spanje werd, twee keer de Copa del Rey veroverde, drie keer de Champions League won en twee keer zegevierde in zowel de strijd om de Europese Super Cup als op het WK voor clubs.

Ook met Spanje viel Puyol op het EK 2008 en het WK 2010 in de prijzen. Anderhalf jaar geleden diende de terugval van de honderdvoudig international zich echter al min of meer aan, toen Puyol - doorgaans het toonbeeld van onverzettelijkheid - de Spaanse eindzege op het EK 2012 van een afstand moest bekijken door de knieblessure die hem sindsdien parten bleef spelen.

Sinds Spanje in Oekraïne en Polen de Europese titel prolongeerde kwam Puyol in totaal nog slechts 34 keer in actie voor Barcelona, waarvan het bij elf duels om het Spaanse bekertoernooi ging. Trainer Gerardo Martino liet hem de afgelopen weken dan ook steeds vaker om 'technische redenen' buiten de wedstrijdselectie. Na vijftien trouwe dienstjaren houdt Puyol het daarom voor gezien. Barcelona moet op zoek naar een nieuwe rots in de branding.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.