Puyol hard op weg naar uitgang van Camp Nou

Reacties

De dagen van Carles Puyol bij Barcelona lijken geteld. De 35-jarige verdediger is officieel nog altijd aanvoerder van de Catalaanse grootmacht, maar komt dit seizoen nauwelijks meer voor in de plannen van trainer Gerardo Martino.

Puyol hard op weg naar uitgang van Camp Nou

Want hoewel Puyol inmiddels is hersteld van de knieblessure die hem grote delen van dit seizoen en de voorgaande jaargang parten speelde, zat hij zaterdagavond in de met 3-1 verloren uitwedstrijd tegen Real Sociedad om 'technische redenen' niet in de wedstrijdselectie van Martino.

Vorig seizoen waren er nog weinig signalen die wezen op de teloorgang van de woeste verschijning in de Barcelona-defensie. Hoewel hij steeds vaker aan de kant stond door zijn knieproblemen, lieten Tito Vilanova en zijn assistent Jordi Roura het boegbeeld wel steevast opdraven in belangrijke wedstrijden.

Carles Puyol en Gerard Piqué vormden de laatste jaren het centrale duo van Barcelona, maar dat lijkt steeds meer tot het verleden te horen.
Carles Puyol en Gerard Piqué vormden de laatste jaren het centrale duo van Barcelona, maar dat lijkt steeds meer tot het verleden te horen.

Onder Martino is daar echter verandering in gekomen. De momenteel geblesseerde Gerard Piqué vormt samen met Javier Mascherano doorgaans het hart van de achterhoede. Ontbreekt een van de twee, dan neemt de zelf opgeleide Marc Bartra de plaats in.

Vorig weekend leek het er nog even op dat Puyol nog wel serieus meetelt in de selectie van Martino. Tegen Rayo Vallecano (6-0) stond hij voor het eerst sinds 10 november weer in de basis tijdens een competitieduel en speelde ruim een uur mee.

Vervolgens ontbrak de honderdvoudig international van Spanje echter om -zoals werd omschreven- technische reden tegen Manchester City en Real Sociedad. Het lijdt daarom nauwelijks nog twijfel dat Puyol, die nog een tweejarig contract heeft, na vijftien jaar Barcelona op weg is naar de uitgang van Camp Nou.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.