Problemen Barcelona nemen toe door blessure van Piqué

Reacties

Barcelona moet het minimaal twee weken doen zonder centrumverdediger Gerard Piqué, die aan het verloren duel bij Real Sociedad (3-1) een dijbeenblessure heeft overgehouden.

Problemen Barcelona nemen toe door blessure van Piqué

Piqué mist daardoor in elk geval de competitieduels met Almería en Real Valladolid. Zijn inzetbaarheid in de return tegen Manchester City in de achtste finale van de Champions League op 12 maart is nog twijfelachtig. Uit wonnen de Catalanen met 2-0 bij City.

Barcelona moet het ook al stellen zonder linksback Jordi Alba, die last heeft van een spierblessure. Aanvoerder Carles Puyol kwakkelt ook al het hele seizoen met zijn fysieke gesteldheid, waardoor hij pas in vier competitieduels in actie kwam. Met Javier Mascherano, Martín Montoya, Dani Alves, Marc Bartra en Adriano Correira hebben de Catalanen slechts vijf verdedigers over die fit zijn.

Barcelona zit in een cruciale fase van het seizoen. De club liep een achterstand op van drie punten op koploper Real Madrid, doordat het zaterdagavond met 3-1 verloor bij Sociedad. Ook Atlético Madrid kan die marge opbouwen naar Barcelona, als het zondagavond wint bij Osasuna. Hierdoor kan Barcelona het zich voorlopig niet veroorloven steken te laten vallen in de competitie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.