Martino trekt boetekleed aan na nederlaag Barcelona

Trainer Gerardo Martino stak de hand in eigen bezoem nadat zijn Barcelona met 3-1 was onderuit gegaan bij Real Sociedad. 'Ik heb me niet goed voorbereid', was hij eerlijk.

Barcelona begon het duel met Real Sociedad met twee controleurs op het middenveld: Sergio Busquets en Alex Song. 'Ik dacht het beter was om met twee centrale spelers te beginnen', vertelde Martino op de persconferentie. 'Ik dacht dat we het moesten doen zoals in de tweede wedstrijd in de halve finale van de Copa del Rey.' Hij verwees naar de 1-1 die Barcelona destijds behaalde op bezoek bij de Basken.

'Maar ik heb me niet goed ingelezen. Real heeft terecht gewonnen. Zij waren het betere team', vervolgde hij. De trainer verweet zichzelf dat hij niet de juiste keuzes maakte. 'Het klopt dat ik wisselingen uitstelde na de 1-1. Ik dacht namelijk dat de 1-1 van Lionel Messi ons terug in de wedstrijd bracht. Achteraf bleek dat fout te zijn.'

Martino kreeg ook het verwijt dat hij in de tweede helft Xavi op de bank hield. 'Ik dacht dat het niets zou uithalen. Ik had Cesc Fabregas en Alexis Sanchez al ingebracht', verdedigde de trainer zijn keuze. Hij wisselde bovendien pas na de 3-1.

Na de rust moest Martino overigens plaatsnemen op de tribune, vanwege aanmerkingen op de wedstrijdleiding. De trainer zelf wilde daar niets over kwijt, maar op het wedstrijdformulier zou hebben gestaan dat Martino de scheidsrechter uitschold voor klootzak.

Martino denkt niet dat de nederlaag definitief een streep zet door de titelkansen van de Catalanen. 'We moeten de draad oppakken. We moeten vooruit blijven kijken en keihard knokken om de volgende kans te grijpen.' Barcelona staat nu drie punten achter op Real en moet hopen dat Atlético Madrid deze speelronde niet ook uitloopt naar een voorsprong van drie punten.

Bekijk hier de beelden van de nederlaag van Barcelona.