Treffen met Ajax komt te vroeg voor herstellende Puyol

Barcelona-aanvoerder Carles Puyol is op de weg terug, maar staat nog minimaal drie weken aan de kant. Het treffen met Ajax in de Champions Leauge op 18 september komt derhalve nog te vroeg.

Treffen met Ajax komt te vroeg voor herstellende Puyol

Deze zomer onderging Puyol een operatie aan zijn knie. Daardoor miste hij de gehele voorbereiding op het nieuwe seizoen. Zijn laatste officiële wedstrijd speelde de Spaanse verdediger op 12 maart in de Champions League tegen AC Milan.

De fitnesstrainer van Barcelona, Paco Seirullo, heeft tegen Mundo Deportivo aangegeven dat een rentree nabij is. 'Hij is waarschijnlijk binnen drie weken helemaal terug. Zijn knie is in orde en hij zal dezelfde speler zijn als voor zijn blessure.'

Puyol ontbreekt dus nog in het eerste duel tussen Barcelona en Ajax op 18 september in Camp Nou. Bij de wedstrijd in de Amsterdam Arena op 26 november is hij waarschijnlijk weer inzetbaar.

Tijdens de transferzomer was er nog sprake van dat Barcelona een extra verdediger zou aantrekken om de blessuregevoeligheid van de inmiddels 35-jarige Puyol op te vangen. Thiago Silva (Paris Saint-Germain) en David Luiz (Chelsea) bleken echter niet haalbaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen