Barcelona nadert Real na ruime zege op Almería

Barcelona heeft zich tegen Almería uitstekend herpakt van de verrassende nederlaag tegen Real Sociedad van vorige week. De Catalanen speelden Almería helemaal zoek met een 4-1 uitslag tot gevolg.

Degradatiekandidaat Almería stelde zich in Camp Nou logischerwijs defensief op, maar stond in de negende minuut al een doelpunt toe. Het schot van Cesc Fabregas werd door doelman Esteban precies in de baan van de loop van Alexis Sánchez getikt, die dankbaar raak schoot. Een kwartier daarna nam Lionel Messi de 2-0 voor zijn rekening met een sublieme vrije trap. Het was zijn 230ste competitiegoal voor Barça.

Daarna liet Almería zich gelden. Victor Valdés schatte een corner van de gasten verkeerd in, waardoor Angel Trujillo koppend kon scoren. In het restant van de tweede helft kreeg Barcelona enkele goede mogelijkheden op de derde goal, maar een doelpunt bleef uit doordat Messi twee keer naast mikte.

Ook in de tweede helft domineerde Barcelona, maar de aanvallers lieten keer op keer enorme kansen onbenut. Daardoor bleef Almería in de wedstrijd, terwijl een monsterscore gezien het enorme overwicht van de Catalanen niet had misstaan. In de slotminuten maakte Barça alsnog het verschil door doelpunten van Carles Puyol en Xavi.

Door de overwinning profiteert Barcelona volop van het gelijkspel tussen titelconcurrenten Real Madrid en Atlético Madrid van eerder vandaag (2-2). Barça nestelt zich op de ranglijst tussen beide Madrileense clubs. Real staat bovenaan met 64 punten, Barcelona volgt met 63 en Atlético heeft 61 punten.