Real Madrid behoudt koppositie dankzij Ronaldo

Reacties

De vierde Madrileense derby van dit seizoen heeft geen winnaar opgeleverd. In een clash die bol stond van de spanning toonde zowel Atlético als Real Madrid veerkracht: 2-2. Real blijft daardoor koploper van Spanje.

Real Madrid behoudt koppositie dankzij Ronaldo

Real Madrid maakte woensdag nog indruk door Schalke 04 in de eigen Veltins Arena met 6-1 van de mat te spelen, maar trof in Estadio Vicente Calderón met Atlético Madrid zijn gelijke. De knokploeg van trainer Diego Simeone liet zich in de Madrileense derby weer van zijn beste kant zien na de recente nederlagen tegen Almería (0-2) en Osasuna (0-3) en de uitschakeling tegen Real in de halve finale van het Spaanse bekertoernooi (0-3, 0-2).

Simeone had echter al aangekondigd dat Atlético er zondag in de voor de titelstrijd cruciale Madrileense derby weer zou staan. De Argentijnse oefenmeester kreeg gelijk. Real leek na een vroege treffer van Karim Benzema, die van dichtbij binnentikte na een voorzet van Angel di María, hard op weg naar de dertiende zege in de veertien duels van dit kalenderjaar. Atlético sloeg nog voor rust echter keihard terug.

Met de bevlogenheid waarmee Atlético begin februari nog de koppositie veroverde zette het Real meer en meer onder druk. Hoewel de koploper van Spanje via Benzema en Cristiano Ronaldo nog twee goede mogelijkheden kreeg, was het de thuisploeg die met een voorsprong de rust in ging. Eerst scoorde Koke met een diagonaal schot, vervolgens verraste aanvoerder Gabi Real-doelman Diego López met een zwabberende afstandsknal.

De fout van López, die in de competitie nog altijd de voorkeur krijgt boven Iker Casillas ondanks de ongeslagen reeks van 952 minuten die het clubicoon neerzette, was voor Atlético uiteindelijk niet voldoende om weer naast Real te komen aan de kop van de Spaanse ranglijst. Nadat zowel Thibaut Courtois als Diego López uitstekend had gered en Ronaldo net naast had gekopt, schoot de Portugees acht minuten voor tijd raak na slecht uitverdedigen van Mario Suárez.

Real zette vervolgens nog aan om revanche te nemen voor de 1-0 thuisnederlaag van eerder dit seizoen tegen Atlético, maar slaagde daar ondanks verwoede pogingen niet in. Zodoende blijft het verschil op de ranglijst tussen de tweede Madrileense rivalen drie punten. Barcelona kan later vanavond tegen Almería het gat met Real wel weer verkleinen tot een punt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.