Messi en Ronaldo beheren samen Spaanse schiettent

Reacties

De kans is groot dat Lionel Messi en Cristiano Ronaldo dit weekend gezamenlijk een magische doelpuntengrens slechten. Sinds de entree van Cristiano Ronaldo in het Spaanse voetbal waren beide geweldenaars samen goed voor bijna vijfhonderd doelpunten.

Messi en Ronaldo beheren samen Spaanse schiettent

Het is een statistiek om van te duizelen. Barcelona-aanvaller Lionel Messi en Cristiano Ronaldo maakten sinds de overstap van laatstgenoemde naar Real Madrid medio 2009 samen al 496 doelpunten voor hun werkgever. Messi staat op 259 goals voor de Catalanen, terwijl Cristiano Ronaldo 237 keer scoorde voor De Koninklijke.

Messi en Cristiano Ronaldo toonden zich uiteraard al vóór 2009 bijzonder trefzeker voor respectievelijk Barcelona en Manchester United, maar de gretige jacht op doelpunten en de onderlinge rivaliteit kreeg pas echt een stevige impuls nadat de Portugees de overstap naar de Primera División maakte. Daarna is het doelpunten gaan regenen in Spanje en daarbuiten.

Elke drie dagen raak
Gemiddeld was er in het Spaanse clubvoetbal tussen de start van het seizoen 2009/10 en nu elke drie (!) dagen een doelpunt van één van beide sterspelers te bewonderen. Messi trof doel in 151 van zijn 247 officiële wedstrijden sinds medio 2009, terwijl Cristiano Ronaldo in 145 van zijn 232 officiële optredens voor Real tot scoren kwam.

Hoewel Messi tussen 2009 en nu gemiddeld net wat vaker scoort dan Cristiano Ronaldo (een miniem verschil van 1,04 om 1,02 goals per duel), moet de Argentijn dit seizoen vooralsnog zijn meerdere erkennen in zijn Portugese rivaal. Cristiano Ronaldo was bij Real al goed voor 36 doelpunten in 33 duels. Messi, die eind vorig jaar flink wat duels miste vanwege hamstringklachten, staat op 26 goals in 29 wedstrijden.

Cristiano Ronaldo komt zondag met Real in actie in de Madrileense derby bij Atlético Madrid (aftrap 17.00 uur). Messi neemt het vanaf 21.00 uur met Barcelona in Camp Nou op tegen UD Almería.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.