Messi nog vier treffers verwijderd van ultiem clubrecord

Reacties

Lionel Messi kan in de komende twee duels van Barcelona een ultiem clubrecord in handen krijgen. De Argentijnse aanvaller heeft nog maar vijf treffers nodig om zich eeuwig topscorer van de Catalaanse club te mogen noemen, in officiële én vriendschappelijke wedstrijden.

Messi nog vier treffers verwijderd van ultiem clubrecord

Messi staat na 407 officiële wedstrijden op 338 doelpunten voor Barcelona. Inclusief zijn 27 treffers in 41 vriendschappelijke duels staat het totaal van de aanvaller op 365 goals in 448 optredens voor de Catalanen.

Paulino Alcántara.
Paulino Alcántara.

Daarmee is hij recordhouder Paulino Alcántara tot op vier doelpunten genaderd. Messi gaat zaterdag met Barcelona op bezoek bij Real Sociedad (aftrap 20.00 uur) en vervolgt de titelrace in Spanje vervolgens op 2 maart met een thuiswedstrijd tegen UD Almería.

Record Alcántara stokoud
Alcántara vestigde zijn clubrecord in een ver verleden. De Spaans-Filippijnse aanvaller speelde tussen 1912 en 1927 gedurende twee perioden voor Barcelona en liet in 357 officiële én vriendschappelijke wedstrijden voor de club 369 doelpunten aantekenen. De spits maakte in zijn loopbaan meer goals in oefenduels dan in competitieve wedstrijden: 227 om 142.

De graatmagere maar fysiek sterke Alcántara maakte de eerste drie van zijn 369 treffers op 25 februari 1912 toen hij net vijftien jaar was geworden. Door zijn succesvolle optreden van die dag tegen Català Sporting Club (9-0 zege) werd hij de jongste doelpuntenmaker aller tijden in een officiële wedstrijd van Barcelona.

Messi mag zich al een poosje eeuwig topscorer van Barcelona in officiële wedstrijden noemen. Dat record kreeg hij op 20 maart 2012 in handen toen hij in het thuisduel met Granada (5-3 zege) zijn 232ste, 233ste en 234ste doelpunt voor de Catalanen liet aantekenen en recordhouder César Rodríguez (232 goals) uit de boeken schoot.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.