Messi heeft stokoud Spaans record in handen

Reacties

Lionel Messi heeft dankzij zijn treffer in het bekerduel met Real Sociedad een bijzonder record geëvenaard. De Argentijnse aanvaller tekende alweer zijn 335ste doelpunt in het shirt van Barcelona aan.

Messi heeft stokoud Spaans record in handen

Lionel Messi en Telmo Zarra zijn de spelers die vaakst scoorden namens één enkele club in het Spaanse voetbal. De voormalige goalgetter Zarra was in de periode 1940-1955 goed voor 335 doelpunten in het shirt van Athletic de Bilbao.

Telmo Zarra.
Telmo Zarra.

Hij maakte er 251 in de Primera División, 81 in het bekertoernooi en drie in de strijd om de Copa Eva Duarte, de voorloper van de Spaanse Super Cup. Zarra had slechts 352 officiële wedstrijden voor zijn 335 goals nodig.

Messi verdeelde zijn 335 doelpunten als volgt: 226 in de Primera División, 29 in het bekertoernooi, 65 in de Champions League, tien in de strijd om de Spaanse Super Cup, één om de Europese Super Cup en vier op het WK voor Clubs. Messi had daar 405 officiële wedstrijden voor nodig.

Messi behoort met zijn huidige doelpuntenaantal nu al tot een select clubje topschutters in de historie van het Europese clubvoetbal. Slechts tien spelers slaagden er ooit in nóg meer doelpunten te produceren voor één enkele club. De Oostenrijkse Tsjech Josef Biscan (Slavia Praag) voert die lijst aan met 534 treffers, gevolgd door Der Bomber Gerd Müller (Bayern München) met 525 goals.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.