'Gekrenkte trots' haalt beste in Messi naar boven

Barcelona-trainer Gerardo Martino zag tot zijn genoegen dat Lionel Messi in en tegen Sevilla de criticasters de mond snoerde.

Andres Iniesta was allerminst verrast dat Messi Barcelona zondag met twee doelpunten in Sevilla bij de hand nam (1-4). 'Hij heeft altijd een antwoord. Hij mist nooit en in een paar minuten kan hij een wedstrijd draaien', zei de aanvallende middenvelder.

Gewend geraakt aan zijn ongekende productie waren er vraagtekens geplaatst bij de vorm van de Argentijn. De mindere resultaten van Barcelona waren een voedingsbodem voor de kritiek.

Maar in Ramón Sánchez-Pizjuán maakte Messi zijn status weer waar. De kritiek werkte als een extra motivatie, zo stelde Martino na afloop vast. 'Als de trots van de beste speler van de wereld gekrenkt is, dan moet de volgende tegenstander het vaak ontgelden. En dat is wat er gebeurd is.'

Messi nam Barcelona aan de hand na een zwak begin. De Argentijn was de aangever van de gelijkmaker van Alexis Sánchez, die ogenschijnlijk in buitenspelpositie raak kopte. Daarna zette hij met twee treffers de wedstrijd naar zijn hand.

Met de 4-1 zege keerde Barcelona weer terug aan kop van de Primera División. 'Eerste staan geeft rust. Nu begint het spel van geen fouten maken', zei Martino over de spannende titelrace tussen Real Madrid en Atlético Madrid.