Cristiano Ronaldo heeft CL-record Messi voor het grijpen

Reacties

Cristiano Ronaldo nam woensdagavond met twee treffers tegen Schalke 04 (6-1 zege) de koppositie op de topscorerslijst van de Champions League weer over van Zlatan Ibrahimovic. Maar er waren meer statistische hoogtepunten voor de sterspeler van Real Madrid. VI zet ze op een rij.

Cristiano Ronaldo heeft CL-record Messi voor het grijpen

● Cristiano Ronaldo voegde zich met zijn zestigste en 61ste doelpunt in de Champions League bij Raúl en Lionel Messi als de enige spelers met minimaal zestig treffers in de Europese eliteklasse. Raúl voert de eeuwige topscorerslijst aan met 71 treffers, terwijl Messi op 66 doelpunten staat.

● Met elf doelpunten in dit CL-seizoen is de Wereldvoetballer van het Jaar nog maar drie treffers verwijderd van het competitierecord van Lionel Messi. De Argentijnse sterspeler van Barcelona finishte in het seizoen 2011/12 op veertien goals en vestigde daarmee een unieke prestatie.

● Cristiano Ronaldo is nog één doelpunt verwijderd van een evenaring van een persoonlijk record in de Champions League. Vorig seizoen was hij namens Real goed voor twaalf treffers in de miljoenencompetitie. Hij had daar toen twaalf duels voor nodig. Nu staat de teller op elf goals, in slechts zes (!) wedstrijden.

● Cristiano Ronaldo is de eerste speler in de historie van de Champions League die erin slaagt in drie verschillende seizoenen minstens tien keer te scoren. Hij deed dat ook nog eens in drie opeenvolgende jaargangen (van 2011/12 tot dit seizoen). Twee seizoenen geleden eindigde de Portugees op tien treffers, vorig seizoen zoals eerder genoemd op twaalf.

● Cristiano Ronaldo voerde zijn seizoentotaal voor Real Madrid in Gelsenkirchen op naar 36 doelpunten in 33 officiële wedstrijden. Samen met Karim Benzema (twintig goals) en Gareth Bale (veertien) is de Portugees verantwoordelijk voor zeventig van de 110 doelpunten van De Koninklijke dit seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.