Revelatie Tadic: 'Moet van Koeman wat egoïstischer worden'

Reacties

Dusan Tadic is dit seizoen een van de revelaties in de Premier League. Sinds zijn overstap van FC Twente naar Southampton lijkt hij zich moeiteloos aan te passen aan het Engelse voetbal. Dat is te danken aan zijn tijd in Nederland, zo looft de Serviër.

Revelatie Tadic: 'Moet van Koeman wat egoïstischer worden'

In St. Mary's Stadium lopen ze weg met de aanvaller, die door Ronald Koeman werd meegenomen naar Engeland en inmiddels al goed is voor zes assists en twee doelpunten in alle competities. Tadic voelt zich op zijn beurt ook prima bij Southampton, dat het zaterdag thuis opneemt tegen Leicester City, maar vergeet niet aan welke clubs en trainers hij zijn carrière voor een groot deel heeft te danken.

Hij noemt Steve McClaren, de man die hem van FC Groningen naar FC Twente haalde, in een interview met The Guardian 'een briljante trainer'. Ook geeft hij aan dat het feit dat de Nederlander Koeman bij Southampton aan de slag ging, een belangrijke reden was om naar de Premier League te verhuizen. 'Nederlandse trainers hebben altijd aanvallende intenties. Ze willen wedstrijden domineren en iedere tegenstander verslaan met hun eigen filosofie', aldus Tadic.

Daarnaast probeert Koeman hem bij te brengen dat hij iets egoïstischer moet zijn, hoe vreemd dat misschien ook klinkt. 'Soms moet ik gewoon mijn hoofd omlaag doen en schieten', weet Tadic zelf ook. 'Ik kijk altijd rond of er iemand misschien beter voor staat. Als dat zo is, geef ik hem automatisch de bal. Ik hoop dat ik mezelf ooit aanleer om eens wat vaker te schieten zonder na te denken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.