Tadic strijdt met Agüero en Sánchez om eretitel

Reacties

In navolging van Ronald Koeman en Graziano Pellè maakt ook Dusan Tadic dankzij de sterke seizoenstart van Southampton kans op een individuele onderscheiding. De Servische assistkoning zit bij de zes genomineerden voor de Speler van de Maand-verkiezing in de Engelse Premier League.

Tadic strijdt met Agüero en Sánchez om eretitel

Koeman en Pellè wonnen in september respectievelijk de prijs voor Manager en Speler van de Maand. Die eer valt nu mogelijk ook ten deel aan Tadic, die tijdens de 8-0 zege op Sunderland vier assists verzorgde en daarmee het Premier League-record van Dennis Bergkamp, José Antonio Reyes, Cesc Fabregas, Emmanuel Adebayor en Santi Cazorla evenaarde.

Tadic heeft gerekend over de maand oktober concurrentie van Alexis Sánchez (Arsenal), Sergio Agüero (Manchester City), Saido Berahino (West Bromwich Albion), Leighton Baines (Everton) en Diafra Sakho (West Ham United). Vrijdag wordt bekend of de ex-speler van FC Twente en FC Groningen nu al in de voetsporen treedt van Koeman en Pellè.

Hoewel Southampton ook in oktober indruk maakte door een nederlaag tegen Tottenham Hotspur (0-1) te laten opvolgen door zeges op Sunderland, Stoke City en Hull City (beiden 1-0), maakt Koeman geen kans op prolongatie. Alan Pardew (Newcastle United), José Mourinho (Chelsea), Sam Allardyce (West Ham United) en Steve Bruce (Hull City) ontvingen wel nominaties.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.