Southampton blijft in spoor Chelsea, Sánchez belangrijk

Chelsea, Southampton en Arsenal hebben zaterdagmiddag geen fout gemaakt in de Premier League. De koploper won in eigen huis met moeite van Queens Park Rangers, terwijl de ploeg van manager Ronald Koeman zijn succesreeks op bezoek bij Hull City voortzette. Alexis Sánchez was opnieuw belangrijk voor Arsenal.

Chelsea – Queens Park Rangers 2-1
Chelsea liet dit seizoen in competitieverband nog geen enkel punt liggen op eigen veld, maar tegen QPR leek het er toch heel even op dat de nog altijd ongeslagen ploeg van manager José Mourinho punten ging laten liggen. Een rake penalty van Eden Hazard in de 75ste minuut betekende uiteindelijk toch nog de achtste zege van het seizoen, waardoor Chelsea koploper blijft met 26 punten.

Na ruim een uur had Charlie Austin, door met een hak een schot van Leroy Fer van richting te veranderen, de schitterende openingstreffer van Oscar nog tenietgedaan. De Braziliaanse middenvelder stuurde de bal in de 32ste minuut met buitenkant rechts knap richting de verre hoek na een pass van Cesc Fabregas. Omdat Hazard na rust een vervolg gaf aan die treffer, wacht QPR nog altijd op het eerste punt in uitduels.

Hull City – Southampton 0-1
Southampton bleef in het spoor van koploper Chelsea door in het KC Stadium in Hull de achtste zege in de laatste negen Premier League-wedstrijden te boeken. Zo spectaculair als tegen Sunderland (8-0) was het dit keer niet. Net als vorige week tegen Stoke City (1-0) hadden The Saints genoeg aan één doelpunt om de achterstand op Chelsea van vier punten in stand te houden.

Southampton probeerde weliswaar wel meer doelpunten te maken, maar vond alleen het net toen Hull City-doelman Eldin Jakupovic de bal bij een uittrap al na twee minuten in de voeten van Victor Wanyama schoot. De Keniaanse middenvelder plaatste de bal vervolgens van grote afstand knap in het lege doel. Dusan Tadic en Graziano Pellè stichtten regelmatig gevaar, maar konden de voortdurende zegetocht van Koeman geen extra cachet geven.

Arsenal – Burnley 3-0
Arsenal gaf tegen hekkensluiter Burnley een vervolg aan de 2-0 zege van vorige week op Sunderland. De overwinning op The Black Cats betekende dat de ploeg van manager Arsène Wenger afscheid nam van een dramatische serie van zeven wedstrijden waarin slechts één keer drie punten werden gepakt. Dat gebeurde tegen Burnley ook, maar ondanks de ruime cijfers ging dat niet zonder slag of stoot.

Want pas in de zeventigste minuut brak Alexis Sánchez de ban namens The Gunners. De Chileense aanvaller was vorige week al immens belangrijk met twee treffers en scoorde nu opnieuw door uit een voorzet van Calum Chambers raak te knikken. Nadat de jeugdige rechtsback kort daarna bij een corner ook had toegeslagen in de rebound en Sánchez in de extra tijd na een handige schijnbeweging nogmaals scoorde was de tweede zege op rij, en daarmee de voorlopige vierde plaats, helemaal zeker.