Opmars Müller in WK-annalen krijgt vervolg

Reacties

De Duitser Thomas Müller is hard bezig zijn naam met dikgedrukte letters te laten opnemen in de geschiedenisboeken van het WK. Door zijn goal tegen de Verenigde Staten, waardoor Duitsland met 1-0 won, heeft hij inmiddels Diego Maradona achter zich gelaten.

Opmars Müller in WK-annalen krijgt vervolg

Müller staat na twee WK's al op negen treffers. In 2010 werd hij met vijf doelpunten gedeeld topscorer en tegen Portugal (4-0 zege) begon hij het huidige toernooi direct met een hattrick. Door zijn doelpunt van donderdag voert hij daarom de topschutterslijst aan met Neymar (Bra) en Lionel Messi (Arg).

'En dat terwijl ik eigenlijk maar één keer op doel heb geschoten', grapte de matchwinner van donderdag voor de Duitse televisie over het duel met de Verenigde Staten. 'De bal viel gelukkig voor mijn voeten. Maar toeval is het ook niet. Ik train niet voor niks als een waanzinnige.'

De valse spits van de Duitsers was tevreden met de zege op de Amerikanen, die tot de eerste plek in Groep G leidde. 'We waren dominant. Zij liepen alleen maar achteruit. Daarom werd het een kwestie van geduldig zijn. Gelukkig kom ik dan heel af en toe wel eens met een ingeving', aldus de goedgemutste middenvelder annex aanvaller van Bayern München.

Maradona
Met zijn negende WK-treffer kwam Müller op gelijke hoogte met twee illustere voorgangers uit zijn vaderland: Karl-Heinz Rummenigge en Uwe Seeler. In de WK-geschiedenis lieten ook Jairzinho, Vava (beiden Brazilië), Roberto Baggio, Paolo Rossi en Christian Vieri (allen Italië), Eusébio (Portugal) en  David Villa (Spanje) negen goals noteren. Zo is Müller een WK-grootheid als Diego Maradona, die op acht treffers bleef steken, dus al voorbij.

Toch zal Müller nog wel even moeten wachten wil hij in aanmerking komen voor de eretitel topscorer aller tijden op een WK. Zijn landgenoot Miroslav Klose (op de foto met hem) redde met zijn goal tegen Ghana een punt voor Duitsland en evenaarde de Braziliaan Ronaldo, waardoor zij nu samen aan kop gaan met vijftien treffers. Daarna volgen Gerd Müller (14), Just Fontaine (13), Pelé (12), Jürgen Klinsmann en Sandor Koscis (11). Zo heeft Müller dus ook nog de nodige landgenoten voor zich.

Beleef het WK met VI Premium. Nu de eerste twee maanden slecht € 3,99.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.