Löw wil niets weten van salonremise, BILD vermaakt

Reacties

Joachim Löw ontkent dat er een salonremise in de maak is tegen de Verenigde Staten. De bondscoach van Duitsland wil zijn laatste groepswedstrijd winnen ondanks zijn vriendschap met Jürgen Klinsmann.

Löw wil niets weten van salonremise, BILD vermaakt

Tijdens het WK van 2006 in eigen land was Löw nog assistent van Klinsmann bij het nationale team van Duitsland en ook daarna bleven de twee vrienden, maar dat telt donderdag niet als beide bondscoaches elkaar treffen in de laatste speelronde in Groep G.

Vooral in buitenlandse media werd de afgelopen dagen teruggeblikt op de Schande van Gijon. Tijdens het WK van 1982 won West-Duitsland met 1-0 van Oostenrijk, waardoor Algerije was uitgeschakeld. 'Maar die wedstrijd zegt onze hele selectie niets. De meeste spelers waren toen nog niet eens geboren. Zij hebben er geen mening over en hebben de wedstrijd ook niet gezien.'

'Het is moeilijk om 32 jaar later een oordeel te vellen over die wedstrijd', vervolgde Löw. 'We weten niet wat er exact gebeurd is en ook met Jürgen heb ik het er niet over gehad. We hebben sowieso geen contact in aanloop naar de wedstrijd van donderdag. We gaan tegen de VS het veld op om te winnen, want op een gelijkspel spelen kan niet. We gaan dus voor de zege.'

Müller
Ook Thomas Müller wil winnen, maar er spelen voor de aanvaller van Bayern München nog meer belangen. Dit toernooi scoorde hij al drie keer. 'Het is mooi om je naam bovenin de lijst met topscorers te zien staan. Vier jaar geleden werd ik topscorer en dat maakte mij erg trots. Maar ik heb liever dat een doelpunt ons wereldkampioen maakt dan dat ik topscorer word.'

Duitsland en de Verenigde Staten staan na twee wedstrijden beide op vier punten, terwijl Ghana en Portugal één punt hebben. Een gelijkspel zorgt ervoor dat Duitsland groepswinnaar wordt, terwijl de VS als nummer twee de achtste finale van het WK bereikt. De confrontatie houdt de gemoederen in ieder geval flink bezig in Duitsland, zo wijst de cover van donderdag van BILD uit.

BILD is nooit vies van een beetje opruien. 'Klinsi, vandaag zie je sterren', luidt het bijschrift bij de veelzeggende creatie.
BILD is nooit vies van een beetje opruien. 'Klinsi, vandaag zie je sterren', luidt het bijschrift bij de veelzeggende creatie.
Direct analyses van alle WK-wedstrijden en -spelers lezen? Probeer VI Premium de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.