Amerika lacht ondanks nederlaag tegen Duitsland

Reacties

Een salonremise bleef achterwege, maar de Verenigde Staten konden na de 0-1 nederlaag tegen Duitsland in het natte Recife toch lachen.

Amerika lacht ondanks nederlaag tegen Duitsland

Een gelijkspel was op voorhand voor beide landen een positief resultaat; Duitsland zou als groepswinnaar naar de achtste finale van het WK gaan, terwijl de VS ook een plaats bij de beste zestien zouden veroveren. Dat gegeven, gecombineerd met de vriendschappelijke band tussen de bondscoaches Joachim Löw en Jürgen Klinsmann, deed het idee postvatten dat het ook daadwerkelijk een remise zou worden.

Beide Duitse coaches weerspraken vooraf dat er afspraken bestonden over een salonremise. Dat werd onderstreept door het verloop van het duel in Recife. Duitsland voerde de druk op de Amerikaanse defensie op en kreeg in de eerste helft kansen via Thomas Müller, Lukas Podolski en Mesut Özil.

Voor de Verenigde Staten, dat ondanks de afwachtende houding gevaarlijk was via onder anderen Graham Zusi, werd het billenknijpen na de logische openingstreffer van Müller (op de foto in duel met Omar Gonzalez). De aanvaller van Bayern München schoot in de 55ste minuut vanaf zestien meter knap raak nadat een kopbal van Per Mertesacker was gekeerd door doelman Tim Howard.

Maar het scoreverloop bij Portugal – Ghana bood een geruststelling voor de Amerikanen, die vanwege het slechte doelsaldo van de Portugezen vooral bevreesd waren voor een zege van de Afrikanen.

Het voor de VS zwarte scenario bleef in de kast. Klinsmann en zijn ploeg konden opgelucht ademhalen bij het vernemen van het resultaat in Brasilia. Mede doordat Duitsland genoegen nam met een nipte overwinning, bleef Amerika op basis van doelsaldo Portugal voor. Als nummer twee achter Duitsland gaan de VS naar de achtste finale, na een zenuwachtige avond in Recife die uiteindelijk zoals verwacht twee winnaars opleverde na het niet verwachte resultaat.

Direct analyses van alle WK-wedstrijden en -spelers lezen? Probeer VI Premium de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.