Nieuwe 'Lewy-show' levert Bayern trip naar Oktoberfest op

Reacties

Met een nieuwe galavoorstelling heeft Robert Lewandowski - topschutter van beroep - voor zijn ploeggenoten een trip naar het jaarlijkse Oktoberfest geregeld. Nog nooit begon Bayern München zó goed aan een Champions League-seizoen als dit jaar.

Nieuwe 'Lewy-show' levert Bayern trip naar Oktoberfest op

Vijf goals in amper negen minuten als invaller tegen VfL Wolfsburg, twee treffers tegen FSV Mainz 05, een hattrick tegen Dinamo Zagreb en verantwoordelijk zijn voor tien van de laatste dertien Bayern-treffers. Het zijn de onvoorstelbare cijfers van Robert Lewy Lewandowski. De Poolse spits liet dinsdagavond in de eigen Allianz Arena nog maar eens zien in de vorm van zijn leven te verkeren.

'Die jongen heeft een ongelooflijke week achter de rug', waardeerde aanvoerder Philipp Lahm de prestaties van zijn aanvalsleider. Lewandowski is nu topscorer van de Champions League, Bundesliga én de EK-kwalificatiereeks. Door de 5-0 zege - volgend op de 3-0 zege op Olympiakos uit de eerste speelronde - beleeft Bayern de beste CL-start ooit. Voor de tiende keer won het de eerste twee groepswedstrijden, maar nog nooit was het doelsaldo zó goed.

Na zijn twee goals tegen Mainz mochten Lewandowski en zijn vrouw van trainer Pep Guardiola zaterdagavond al naar het Oktoberfest. Maar, zo sprak de Pool zondag: 'Leuk van hem, maar ik ben thuis gebleven. Dinsdag spelen we weer tegen Dinamo.' Woensdag is er voor Lewy en zijn ploeggenoten echter geen ontkomen meer aan, zo verklapte de Spaanse oefenmeester. 'Morgen gaan we met z'n allen even ontspannen op het Oktoberfest, daarna gaat het vizier op Borussia Dortmund.' Zondag om 17.30 uur is de Duitse topper.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.