Recordschutter Lewandowski: 'Het was waanzin'

Bij Bayern München was er blijdschap én ongeloof over de ongekende productie van Robert Lewandowski, die tegen VfL Wolfsburg (5-1) de avond van zijn leven kende.

'Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt, als speler noch als trainer', vatte trainer Pep Guardiola zijn ongeloof samen na afloop van de wedstrijd tegen VfL Wolfsburg (5-1). 'Je speelt 45 minuten niet goed en dan vallen er vijf doelpunten in negen minuten... Ik heb daarvoor geen verklaring.'

'Het was ongelooflijk, waanzin', reageerde aanvoerder Philipp Lahm op de recordavond van zijn teamgenoot. 'En hij had ook nog twee andere kansen, zodat hij ook met zeven doelpunten op zijn naam naar huis had kunnen rijden.'

Lewandowski, die vanwege wat kleine pijntjes op de bank was begonnen, had staan te trappelen zijn entree te maken in de Allianz Arena. Maar ook de Man van de Wedstrijd had niet van zó'n avond durven dromen.

'Ik ben natuurlijk zeer tevreden, het was waanzin', aldus de Poolse spits. 'Voor mij is het een grote avond. Na de eerste helft stonden we achter. De trainer hoefde niets te zeggen, ik wist wel wat mij te doen stond. Ik wilde gas geven, want we hadden twee doelpunten nodig. Ik heb na mijn derde of vierde treffer op het scorebord gekeken en was verrast dat er nog zoveel tijd te spelen was.'