Dubbele mijlpaal lonkt voor ontketende Lewandowski

Reacties

Na zijn historische vijfklapper van afgelopen dinsdag maakt Robert Lewandowski zich alweer op voor een volgend hoogtepunt. De aanvaller van Bayern München is dicht bij een dubbele mijlpaal in zijn loopbaan.

Dubbele mijlpaal lonkt voor ontketende Lewandowski

Lewandowski heeft zaterdagmiddag in de uitwedstrijd tegen FSV Mainz 05 (aftrap 15.30 uur) nog één doelpunt nodig voor zijn honderdste treffer in de Bundesliga. Na 167 wedstrijden in dienst van Borussia Dortmund (2010-2014) en Bayern München (vanaf seizoen 2014/15) staat de teller voor de Poolse spits op 99 goals in de Duitse topcompetitie: 74 voor Dortmund en inmiddels 25 bij Bayern.

Lewandowski kan de vijftigste speler in de rijke Bundesliga-historie worden die de grens van minimaal honderd doelpunten bereikt. Van alle nog actieve spelers in de Duitse competitie hebben alleen Claudio Pizarro (176 goals), Stefan Kiessling (136) en Kevin Kuranyi (111) vaker gescoord.

Select gezelschap
Slechts vier buitenlandse spelers slaagden er ooit eerder in honderd of meer doelpunten te maken in de Bundesliga. Behalve de eerdergenoemde Peruaan Pizarro zijn dat de Braziliaan Giovane Elber (133 treffers), diens landgenoot Aílton (106) en de Zwitser Stéphane Chapuisat (106).

Een doelpunt van Lewandowski tegen Mainz betekent voor hem meteen ook het tweehonderdste doelpunt in zijn clubloopbaan. Zijn huidige 199 treffers laten zich als volgt verdelen: 21 bij Znich Pruszków, 41 namens Lech Poznan, 103 voor Borussia Dortmund en 34 in dienst van Bayern München. Lewandowski had voor zijn 199 goals in totaal 359 wedstrijden nodig.

Robert Lewandowski vestigde afgelopen dinsdag tal van records met zijn vijf treffers in de thuiswedstrijd tegen VfL Wolfsburg.
Robert Lewandowski vestigde afgelopen dinsdag tal van records met zijn vijf treffers in de thuiswedstrijd tegen VfL Wolfsburg.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.