Newcastle start met drie Nederlanders, De Jong ontbreekt

Reacties

Newcastle United opent het seizoen in de Premiers League zondagmiddag tegen landskampioen Manchester City en doet dat met drie Nederlanders in de basis. Daryl Janmaat debuteert, terwijl ook Tim Krul en Vurnon Anita starten. Siem de Jong ontbreekt door een blessure.

Newcastle start met drie Nederlanders, De Jong ontbreekt

Nadat Aston Villa vorig seizoen al eens met Ron Vlaar, Leandro Bacuna en Karim El Ahmadi (hoewel Marokkaans international) speelde, staan er nu dus ook bij Newcastle United drie in Nederland geboren spelers aan de aftrap namens één ploeg. Dat kunnen er in de nabije toekomst zelfs vier gaan worden: De Jong is naar verwachting binnenkort fit genoeg om aan te sluiten bij The Magpies. Daarmee zou Newcastle United de prestatie van Swansea City evenaren, dat in de Premier League en Europa League al eerder met vier Nederlanders begon.

Bij Manchester City kiest manager Manuel Pellegrini voor doelman Joe Hart onder de lat, hij krijgt de voorkeur boven aankoop Willy Caballero. De Argentijnse WK-gangers Pablo Zabaleta en Sergio Agüero beginnen eveneens als reserve, net als voormalig FC Twente-verdediger Dedryck Boyata. Newcastle en Manchester City trappen om 17.00 uur Nederlandse tijd af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.