Siem debuteert met prachtgoal, Luuk direct met 'prijs'

Reacties

Siem en Luuk de Jong hebben dinsdagavond allebei hun debuut gemaakt voor hun nieuwe clubs. Voor zowel Siem (Newcastle United) als Luuk (PSV) viel er meteen iets te vieren.

Siem debuteert met prachtgoal, Luuk direct met 'prijs'

Siem de Jong speelde met Newcastle United de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen tegen Oldham Athletic. De ex-Ajacied maakte meteen indruk. Hij mocht na een klein kwartier aanleggen voor een vrije trap, mikte die eerst in de muur, maar schoot de terugstuitende bal vervolgens met een schitterende streep in de kruising. Het betekende 1-0, Newcastle zou uiteindelijk met 2-1 verliezen.

Desondanks kan De Jong terugkijken op een prima debuut. Eerder deze week benoemde manager Alan Pardew hem al tot vice-aanvoerder. Bij afwezigheid van captain Fabricio Coloccini droeg De Jong in zijn eerste wedstrijd direct de band. Hij begon in de basis en ging na 64 minuten, bij een 1-0 voorsprong, naar de kant. Ook landgenoot Vurnon Anita begon in de basis.

Siems jongere broertje Luuk, die onlangs zijn transfer van Borussia Mönchengladbach naar PSV afrondde, begon tijdens de traditionele Lichtstadderby tegen stadsgenoot FC Eindhoven eveneens in de basis. Het jaarlijks terugkerende duel werd dit jaar in het Jan Louwers Stadion van de club uit de Jupiler League gespeeld. PSV won met 3-0 en legde daarmee beslag op Lichtstadtrofee.

De Jong wist voor rust één keer dreigend te worden, maar zijn schot werd gepakt door Eindhoven-doelman Tom Muyters. In de rust werd de spits gewisseld, waarna hij vanaf de bank zag hoe Jürgen Locadia de score openbrak: 0-1. Uiteindelijk bepaalde Mohamed Rayhi, die een kwartier voor tijd was ingevallen, met twee late treffers de eindstand op 0-3. Hij bezorgde zo mede zijn ploeg het eerste 'prijsje' van het seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.