Anita: 'Sterke, slimme De Jong gaat hier succes worden'

Reacties

Vurnon Anita en Siem de Jong begonnen zaterdag aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen met Newcastle United. De ex-Ajacieden zijn voorname kandidaten om in St. James' Park vorm te geven aan het middenveld van The Magpies. Anita kijkt uit naar de hernieuwde samenwerking met De Jong.

Anita: 'Sterke, slimme De Jong gaat hier succes worden'

Anita en De Jong waren bij Ajax tussen 2007/08 en 2011/12 liefst vier jaar ploeggenoot. Gezamenlijk vierden ze twee landstitels en één KNVB-beker en Anita heeft dan ook goede herinneringen aan zijn samenwerking met De Jong. 'Hij is een goeie jongen en een geweldige speler. Ik ben blij dat hij nu voor Newcastle heeft getekend', vertelt de 25-jarige middenvelder over zijn leeftijdsgenoot op de clubwebsite.

Afgelopen seizoen speelde Anita ook al samen met Luuk de Jong, de broer van de tot nu toe belangrijkste aankoop van manager Alan Pardew. Waar de van Borussia Mönchengladbach gehuurde centrumspits als nummer 10 weinig indruk kon maken, verwacht Anita dat Siem daar wel in slaagt.

'Ik weet zeker dat Siem hier een succes gaat worden. Zijn speelstijl past bij de Premier League, hij is sterk en slim en scoort gemakkelijk. En hij ziet het spelletje goed.' Anita denkt daarom dat Siem de Jong op zijn favoriete positie achter de spits kan brengen wat zijn broer op de zelfde positie niet lukte. 'Richting het eind van vorig seizoen misten we wat creativiteit. Hij zal daarvoor zorgen. Maar hij is ook slim als hij voor het doel opduikt.'

Eredivisie
Door de komst van De Jong blijft het Eredivisiegehalte bij Newcastle aanzienlijk. Behalve Anita en de Jong zijn ook penaltykiller Tim Krul (ex-ADO Den Haag) en controleur Cheik Tioté (ex-FC Twente) belangrijke spelers in de ploeg van Pardew. Met dat kwartet in de gelederen moet dit seizoen de tiende plaats van de vorige jaargang worden verbeterd.

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.