Zesjarig contract ligt klaar voor De Jong bij Newcastle

Reacties

Siem de Jong is dicht bij een overgang naar Newcastle United. De aanvoerder van Ajax kan een zesjarig contract tekenen bij de Engelse middenmoter.

Zesjarig contract ligt klaar voor De Jong bij Newcastle

De Jong (25) heeft het trainingskamp van Ajax in Oostenrijk inmiddels verlaten. De middenvelder annex aanvaller beschikte in Amsterdam nog over een verbintenis tot medio 2015. De Jong is al medisch gekeurd. De verwachting is dat de deal snel is beklonken en wereldkundig wordt gemaakt door beide partijen.   

Met een overgang krijgt De Jong wat hij wil. Hij maakte er immers geen geheim van een mooie transfer te willen maken. Sinds het seizoen 2007/08, hij debuteerde op 26 september 2007 in de bekerwedstrijd tegen Kozakken Boys, maakt De Jong deel uit van de selectie van Ajax. Behalve vier landstitels won De Jong met Ajax in 2010 de beker en in 2013 de Johan Cruijff Schaal. Uiteindelijk kwam De Jong tot 244 duels voor Ajax, waarin hij 78 keer scoorde.

In de laatste vier seizoenen pakte hij met de Amsterdammers steeds de titel. In die periode was De Jong goed voor twaalf, dertien, twaalf en zeven goals. Afgelopen seizoen kwam hij mede door blessureleed maar tot negentien Eredivisie-optredens.

In de tweede seizoenshelft speelde Luuk de Jong, de broer van Siem, op huurbasis bij Newcastle. Hij werd verhuurd door Borussia Mönchengladbach. De Engelsen besloten de optie tot koop van tien miljoen euro niet te lichten. Bij Newcastle komt De Jong landgenoten Vurnon Anita en Tim Krul tegen.

Siem de Jong bevestigde later op de avond dat hij vertrekt. Hij bedankt Ajax en kijkt uit naar zijn nieuwe club.
Siem de Jong bevestigde later op de avond dat hij vertrekt. Hij bedankt Ajax en kijkt uit naar zijn nieuwe club.
Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.