Aanwinsten helpen Ajax aan dubbele cijfers in Putten

Reacties

Ajax is voortvarend begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De eerste oefenwedstrijd op bezoek bij SDC Putten leverde een ruime 1-13 overwinning op voor de ploeg van trainer Frank de Boer, die met Arkadiusz Milik en Nick Viergever zijn twee aanwinsten zag scoren.

Aanwinsten helpen Ajax aan dubbele cijfers in Putten

Zonder WK-gangers Daley Blind, Jasper Cillessen en Joël Veltman begon Ajax dinsdag met trainen. Vier dagen later volgde het oefenduel met Putten, dat zoals verwacht geen partij was voor de Amsterdammers. Viergever opende bij zijn officieuze debuut al na tien minuten de score, vier minuten voor rust maakte Milik er nog 0-4 van.

Behalve de twee belangrijkste aanwinsten (op de foto met de derde, Richairo Zivkovic) deden ook twee andere officieuze debutanten van zich spreken. Anwar El Ghazi scoorde na rust drie keer, Damon Mirani droeg met één treffer bij aan de 13-1 afstraffing. Ook Lucas Andersen, Sheraldo Becker, Siem de Jong, Abdelmalek El Hasnaoui Ruben Ligeon, Kolbeinn Sigthórsson en Tobias Sana scoorden.

Putten deed in de slotfase nog iets terug via Sedan Ozan, maar De Boer zal weinig reden tot klagen hebben na de officieuze seizoenouverture. In aanloop naar wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal op 3 augustus tegen PEC Zwolle staan verder nog oefenduels gepland met Wacker Innsbruck (5 juli), Aalborg BK, Olympique Lyon (12 juli), Real Sociedad (19 juli).

De Boer
De Boer was tevreden met de ruime zege, vertelt hij op de clubwebsite. 'Vorig jaar (toen werd het 4-1 red.) heb ik me geërgerd, nu helemaal niet. Het veld was ook gesproeid wat goed was voor de balcirculatie. Ik heb genoten. Milik was steeds aanspeelbaar en maakte ook nog een mooie spitsengoal. Viergever kreeg natuurlijk niet veel te doen. Ook Anwar El Ghazi heeft zijn visitekaartje wel afgegeven met drie mooie goals, wat dat betreft is het prettig dat ik nu een ruime selectie met veel goede spelers heb om uit te kiezen. Je weet nooit wie er misschien weggaan, dan moet zijn opvolger al klaarstaan.'

Beleef het WK met VI Premium. Nu de eerste twee maanden slecht € 3,99.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.