De Jong wil met PSV reeks broer Siem voortzetten

Reacties

Afgelopen seizoen eindigde PSV op 22 punten van kampioen Ajax, maar de komende jaargang moet het kampioenschap het doel zijn van de Eindhovenaren. Dat stelt de kersverse aanwinst Luuk de Jong.

De Jong wil met PSV reeks broer Siem voortzetten

'Al vijf jaar lang is er een De Jong kampioen geworden. Dat moet nu ook maar gebeuren', aldus de aanvaller op de clubsite, die verwijst naar zijn landstitel met FC Twente met 2010 en de kampioenschappen van zijn broer Siem met Ajax in 2011, 2012, 2013 en 2014.

'Als je PSV bent, vind ik dat je altijd moet meedoen om de titel. Vorig jaar had PSV een jong elftal, dat heeft zich goed ontwikkeld. Ik denk dat we daarmee voor de titel kunnen gaan', gaat De Jong verder. 'PSV is denk ik perfect voor mij. De manier van spelen, daar pas ik ook wel bij.'

Zijn overgang naar Borussia Mönchengladbach in 2012 leverde bepaald niet op wat De Jong gehoopt had. De spits wilde in Duitsland de volgende stap in zijn ontwikkeling zetten, maar kwam na een veelbelovende start nauwelijks aan spelen toe. 'Ik wil weer aan voetballen toekomen. Ik wil weer in de spits spelen en mijn kwaliteiten laten zien', spreekt De Jong zich uit.

Ondanks die mindere periode in Duitsland voelt De Jong, die het afgelopen half jaar doorbracht in Engeland bij Newcastle United, zich sterk. 'Bij dat soort clubs doe je genoeg ervaring op. Op fysiek gebied heeft het me veel gebracht. Ik voel me sterker', besluit hij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.