Na De Jong en Janmaat lijft Newcastle tiende Fransman in

Reacties

De voorliefde voor Franse spelers laat Newcastle United maar niet los. Na het aantrekken van Emmanuel Rivière van AS Monaco heeft de Engelse middenmoter bijna een compleet elftal uit Frankrijk.

Na De Jong en Janmaat lijft Newcastle tiende Fransman in

De 24-jarige Rivière was het afgelopen seizoen in 29 wedstrijden (waarvan tien invalbeurten) tienmaal trefzeker voor Monaco, dat zich mede daardoor plaatste voor de Champions League. De spits tekent een meerjarig contract bij The Magpies, die op zoek waren naar aanvallende versterking vanwege het vertrek van Shola Ameobi (geen nieuw contract) en huurling Luuk de Jong (via Borussia Mönchengladbach naar PSV).

Rivière is de negende Franse speler in de huidige selectie van Newcastle, dat zich deze maand ook al versterkte met Ajacied Siem de Jong en Feyenoorder Daryl Janmaat, en met Tim Krul en Vurnon Anita twee andere Nederlanders heeft. De landgenoten die Rivière in St. James' Park treft zijn Mathieu Debuchy, Massadio Haïdara, Mapoun Yanga-Mbiwa, Hatem Ben Arfa, Remy Cabella, Sylvain Marveaux, Moussa Sissoko, Gabriel Obertan en Yoan Gouffran.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.