Pieters: 'Back als Janmaat krijgt in Engeland niet veel rust'

Reacties

Als de medische keuring morgen geen problemen aan het licht brengt, tekent Daryl Janmaat bij Newcastle United een meerjarig contract. Voor de Oranje-international zal met zijn transfer van Feyenoord naar de Premier League het nodige veranderen.

Pieters: 'Back als Janmaat krijgt in Engeland niet veel rust'

'Het grootste verschil voor Janmaat zal zijn dat hij in een competitie speelt van hoger niveau, met betere tegenstanders', zegt Erik Pieters, eveneens vleugelverdediger van beroep, in gesprek met Voetbal International.

'Als vleugelverdediger in de Premier League krijg je nauwelijks tijd om te rusten; het spel gaat negentig minuten op en neer. Het balletje even rondspelen zoals in de Eredivisie kan hier niet.

'De voorbije twee seizoenen maakte Janmaat in De Kuip furore als veelvuldig opkomende rechtsback. Datzelfde wordt in Engeland verwacht, zo weet Pieters, die zich momenteel voorbereidt op zijn tweede seizoen bij Stoke City.

Daryl Janmaat zal morgen medisch gekeurd worden bij Newcastle United.
Daryl Janmaat zal morgen medisch gekeurd worden bij Newcastle United.

'Afhankelijk van de tegenstander komt het wel voor dat je als vleugelverdediger minder wordt betrokken in de opbouw', zegt de voormalige linksback van FC Utrecht en PSV. 'Newcastle United heeft dan wel een manager die écht probeert te voetballen. Maar omdat defensies in de Premier League méér onder druk worden gezet, kiest de doelman sneller voor de lange bal. Dan wordt er vanuit de tweede bal gevoetbald. Hier schromen ze niet om een bal ook de tribune in te trappen.'

'Bij PSV was ik gewend mijn directe tegenstander vaak over te geven aan een ploeggenoot zodra deze naar binnen kneep. In Engeland is het minder gebruikelijk dat je wisselt, met het overnemen en doordekken. Als vleugelverdediger ben je zèlf meer verantwoordelijk voor je directe opponent. Maar ze houden hier wel van opkomende backs. Dat is iets waar Janmaat zich denk ik wel prettig en goed bij voelt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.