Janmaat nu al verzekerd van debuut in Premier League

Reacties

Daryl Janmaat heeft dinsdagavond na zijn officieuze debuut voor Newcastle United in de oefenwedstrijd tegen Huddersfield Town (2-2) goed nieuws gekregen. Manager Alan Pardew liet direct al doorschemeren dat de rechtsback kan rekenen op een basisplaats in de eerste competitiewedstrijd tegen Manchester City.

Janmaat nu al verzekerd van debuut in Premier League

'Ik voel me fit', zei Janmaat bij zijn terugkeer voor de camera van Newcastle United TV. 'Ik heb nog maar twee of drie keer getraind, maar het voelde goed om weer op het veld te staan. Zondag (oefenwedstrijd tegen Real Sociedad,red.) kan ik denk ik langer spelen.'

Janmaat doelt daarnaast op zijn optreden van dinsdagavond, dat slechts 55 minuten behelsde. De 25-jarige verdediger kon wegens zijn nog niet optimale conditie - de international die met Nederland op het WK de derde plaats veroverde keerde deze week terug van een vakantie - nog geen volledige wedstrijd spelen.

Desondanks liet zijn manager al weten dat zijn aankoop nu al kan rekenen op een basisplaats in de eerste competitiewedstrijd tegen Manchester City, dat op 17 augustus op bezoekt komt.

'Hij speelt tegen City, daar is geen twijfel over mogelijk', liet Alan Pardew aan duidelijkheid niets te wensen over. 'Daryl is fit en blessurevrij. Tegen Huddersfield speelde hij nog een kleine zestig minuten en zondag hoop ik dat hij tachtig minuten kan maken. Hij is een klasbak.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.