Moniz: 'Sno en Leonardo kunnen hier het verschil maken'

De komst van Evander Sno (NEC), Leonardo (geen club) en ook Quenten Martinus (SC Heerenveen, verhuurd aan Sparta Rotterdam) moeten Ferencváros de gewenste impuls geven. Trainer Ricardo Moniz zag de gewezen Hongaarse grootmacht sinds zijn komst eind augustus in de competitie klimmen van de twaalfde naar de vijfde plaats.

Moniz: 'Sno en Leonardo kunnen hier het verschil maken'

'Met minimale middelen hebben we maximaal gepresteerd, het gaat nu om aanhaken of afhaken', stelt de Nederlandse oefenmeester in gesprek met Voetbal International. 'Sno en Leonardo zijn goede jongens die voor Ferencváros het verschil kunnen maken. Om die laatste stap te maken naar Europees voetbal heb ik extra kwaliteiten nodig. Daarom hoop ik beiden op huurbasis naar de club te kunnen halen.'

Doordat de transferwindow in Hongarije pas op 21 februari sluit, kan Moniz zijn selectie nog versterken. Met Leonardo werkte hij vorig seizoen nog succesvol samen bij Red Bull Salzburg. Martinus maakt per direct de overstap.

'Mede dankzij Leo won Red Bull vorig jaar de dubbel en overwinterde het in de Europa League. In een centrale rol voorin zou hij van grote waarde voor Ferencváros zijn. Alleen weet ik niet of hij nog wil. Momenteel verblijft Leo in Brazilië, na mijn vertrek bij Red Bull is hij door de club ondankbaar behandeld. Het liefst blijft Leonardo in Brazilië, maar ik hoop dat hij zich bedenkt.'

Persoonlijkheid'Sno ken ik als een grote persoonlijkheid', vervolgt Moniz. 'Op het middenveld heb ik een grote rol voor hem in gedachten. Al besef ik dat Sno eerst op krachten moeten komen. Net als Leonardo heeft hij lange tijd niet gevoetbald. De keuze is aan hem.' Sno werd de laatste maanden geplaagd door hartritmestoornissen, maar is inmiddels operatief geholpen en heeft groen licht gekregen voor een terugkeer op het veld.

Tijdens de vorige transferwindow haalde Moniz al buitenspeler Julian Jenner naar Hongarije. Verdediger Mark Otten behoort sinds 2011 tot de selectie van Ferencváros en maakte onlangs tijdens een toernooi in Marbella indruk als verdedigende middenvelder. (Vincent Okker)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen