Verbannen Leonardo sleept werkgever voor de rechter

Red Bull Salzburg moet zich verantwoorden voor het niet nakomen van de contractuele verplichtingen ten opzichte van de ziek thuiszittende Leonardo.

Verbannen Leonardo sleept werkgever voor de rechter

Red Bull Salzburg zette in september onder anderen de oud-Ajacieden Leonardo en Rasmus Lindgren op een zijspoor. Volgens technisch directeur Ralf Rangnick was het zinloos de overbodige spelers bij de selectie te houden gezien het gebrek aan perspectief.

Met uitzondering van Lindgren, die met Red Bull Salzburg tot een akkoord kwam over een ontbinding van het contract, zijn de betrokken spelers nog steeds verbannen van de trainingen van de A-selectie. Leonardo gaat gebukt onder de gang van zaken. De Braziliaanse aanvaller, afgezien van Ajax in Nederland eerder ook actief voor Feyenoord en NAC Breda, ondergaat momenteel een medische behandeling.

De handelwijze van Red Bull Salzburg is volgens betrokkenen in strijd met de contractuele afspraken. De Oostenrijkse spelersvakbond VdF heeft namens Leonardo de zaak aanhangig gemaakt bij de rechter en een klacht ingediend bij de ethische commissie van de Oostenrijkse voetbalbond.

'De handelwijze van Red Bull Salzburg is enkel en alleen bedoeld om psychologische druk uit te oefenen op de spelers in de hoop dat ze hun contract laten ontbinden', zegt VdF-directeur Rudy Novotny. 'Wij keuren dit ten zeerste af. Deze praktijken waren in het verleden vooral te vinden in Oost-Europa.'

Red Bull Salzburg houdt zich op de vlakte. 'We praten sinds lange tijd met de spelers en zijn onafhankelijk van de stappen van de VdF geïnteresseerd in een oplossing', aldus de Oostenrijkse club. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's