Ferencváros biedt Sno wellicht uitweg in conflict bij NEC

Evander Sno staat in de belangstelling van het Hongaarse Ferencváros. De gevallen Hongaarse topclub hoopt de middenvelder vanaf de zomer te kunnen huren, waarna medio 2014 zijn contract afloopt. Dat melden Hongaarse media.

Ferencváros biedt Sno wellicht uitweg in conflict bij NEC

Een huurovereenkomst zou de Hongaarse club niet verkeerd uitkomen, omdat het aan de middelen ontbreekt om een afkoopsom voor Sno (25) neer te leggen. Huren ze hem vanaf de zomer voor een jaar, dan kan het de middenvelder daarna voor niets vastleggen.

Sno kreeg deze week groen licht om aan zijn herstel te beginnen na zijn hartoperatie. Wel leeft hij nog steeds in onmin met trainer Alex Pastoor, die hem te weinig gesteund zou hebben bij de revalidatie van zijn hartoperatie. De vraag is dus of Sno in Nijmegen nog op speelminuten kan rekenen.

Roda JC Kerkrade liet bij monde van trainer Ruud Brood in december al weten geïnteresseerd te zijn in de middenvelder, maar tot een deal kwam het niet. Bij de Hongaarse club zou Sno niet de enige Nederlander in de selectie zijn. Julian Jenner (ex-AZ en NAC) en Mark Otten (ex-NEC) spelen daar inmiddels ook. De club staat na zeventien speelronden zesde in de Hongaarse competitie.

Sno zelf gaf eerder al aan maar wat graag weer te beginnen. 'Het zal na een afwezigheid van maanden wel een lange weg zijn. Maar ik heb nu gelukkig de bevestiging dat ik weer topsport kan bedrijven.' Eind september kwam hij voor het laatst in actie. Feyenoord was destijds de tegenstander in De Kuip toen Sno na 34 minuten naar de kant moest wegens (nieuwe) hartritmestoornissen.

LeonardoNaast Sno kan ook Leonardo rekenen op de interesse van Ferencváros. De ex-speler van onder meer Feyenoord, NAC Breda en Ajax is transfervrij nadat zijn contract bij Red Bull Salzburg werd ontbonden. Bij Red Bull werkte Leonardo samen met de Nederlandse trainer Ricardo Moniz, die nu bij Ferencváros hoofdcoach is.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen