Sno: 'Bevestiging dat ik weer topsport kan bedrijven'

Ondanks de nodige vertraging en de aankondiging van NEC dat Evander Sno (foto) na zijn hartoperatie in december twee weken geleden weer in training zou gaan, werkte hij tot op heden nog steeds niet aan zijn terugkeer op de voetbalvelden. Inmiddels heeft hij wel groen licht gekregen om dat wel te gaan doen.

Sno: 'Bevestiging dat ik weer topsport kan bedrijven'

'Er kwam wat ruis op de lijn tussen twee specialisten die hem behandelen', zegt Carlos Aalbers, technisch directeur van NEC, over de opgelopen vertraging van twee weken. 'De medicus in Amsterdam vond dat hij klaar was om te beginnen, zijn collega uit Utrecht dacht daar anders over. En die laatste is leidend, hij heeft Evander geopereerd.'

Een nieuw onderzoek maakte begin deze week duidelijk dat Evander nu wel klaar is om de revalidatie te hervatten. Sno heeft zelf al bevestiging gehad van de behandelend specialisten, waarop inmiddels ook NEC meldt dat de 25-jarige middenvelder groen licht heeft gekregen.

Het is de bedoeling dat Sno eerst twee weken aan de slag gaat in Zeist en dan verder werkt aan zijn comeback bij NEC. Of dat in de hoofdmacht zal zijn is de vraag. Het conflict tussen Sno en trainer Alex Pastoor is nog altijd niet uitgesproken.

Zelf is Sno blij met het akkoord van de medische staf. 'Ik sta te trappelen om weer op het veld te staan. Het zal na een afwezigheid van maanden wel een lange weg zijn. Maar ik heb nu gelukkig de bevestiging dat ik weer topsport kan bedrijven.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen