NEC wacht op meer duidelijkheid over revaliderende Sno

NEC vertrekt zondag zonder Evander Sno op trainingskamp naar Portugal. De middenvelder, afgelopen zomer met veel verwachtingen overgenomen van RKC Waalwijk, revalideert nog van een hartoperatie én is in conflict gekomen met hoofdcoach Alex Pastoor.

NEC wacht op meer duidelijkheid over revaliderende Sno

Sno verweet zijn trainer een gebrek aan belangstelling tijdens zijn hartperikelen. Pastoor is verbolgen over de aantijgingen, waarin hij zich totaal niet zegt te herkennen. Technisch directeur Carlos Aalbers schept helderheid over het niet meereizen van Sno naar Portugal.

'Dat besluit hebben wij genomen', laat hij Voetbal International weten. 'Over twee weken start de competitie weer, alles bij NEC moet er in Portugal op gericht zijn om straks weer goed voor de dag te komen. Daarbij kunnen we geen zaken gebruiken die op dit moment niet opgehelderd zijn.'

Aalbers legt uit dat op twee fronten nog onduidelijkheid bestaat. Er is het conflict tussen Sno en Pastoor. Eerste gesprekken daarover zijn al gevoerd, maar die brachten nog geen oplossing. Binnenkort gaan de partijen weer om tafel.

Maar NEC wacht ook nog steeds op uitsluitsel over de medische situatie van Sno, die in december een ruim dertien uur durende hartoperatie onderging. 'We wachten op de uitslag van een laatste controle. Pas daarna weten we meer over de belastbaarheid van Evander. Ook daarom leek het ons niet verstandig hem nu al mee op trainingskamp te nemen', besluit Aalbers. (Geert-Jan Jakobs)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's