Kroes stapt zelf op als AFM hem schuldig acht

Reacties

Tijdens een bijeenkomst van de leden van Ajax op De Toekomst hebben de raad van commissarissen, de bestuursraad en Alex Kroes tekst en uitleg gegeven over de gang van zaken in de afgelopen weken.

Kroes stapt zelf op als AFM hem schuldig acht
© Pro Shots

Tijdens het speciaal ingelaste crisisberaad kwamen tal van zaken aan de orde. Zo gaven Michael van Praag en Leo van Wijk namens de rvc uitgebreid toelichting over de beslissing om Kroes weg te sturen én de keuze om hem toch weer te verwelkomen in een rol als titulair technisch directeur. Verschillende gesprekken met Van Wijk overtuigden Kroes om verder te gaan met een ander takenpakket.

In het persbericht dat donderdagmiddag naar buiten kwam, was daar wel een kanttekening bij te lezen: ‘Mocht op enig moment door een daartoe bevoegde autoriteit worden vastgesteld dat sprake is van een ernstige overtreding van de regels omtrent handel met voorwetenschap, dan zal de rvc ook de positie van Kroes als titulair technisch directeur heroverwegen.’

Dat onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), de beurswaakhond, loopt immers nog. Het kan ook nog wel even duren voordat daar een uitslag van komt. Daar werd donderdag op doorgevraagd, waarna Kroes zelf het woord nam om duidelijkheid te scheppen. De directeur gaf daarbij aan dat hij zelf zal opstappen, als de AFM hem schuldig acht.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.