'Matchfixing op het WK bij duel van Kameroen'

Reacties

Mogelijk is er op het WK sprake geweest van matchfixing. De voetbalbond van Kameroen heeft bekendgemaakt een onderzoek te zijn gestart naar vermeende onreglementaire handelingen naar aanleiding van beschuldigingen in het Duitse tijdschrift Der Spiegel.

'Matchfixing op het WK bij duel van Kameroen'

Het zou gaan om de tweede wedstrijd van de ploeg van bondscoach Volker Finke, waarin Kroatië met 4-0 veel te sterk was.

Kameroen werd uiteindelijk in Groep A met Brazilië, Kroatië en Mexico uitgeschakeld met nul punten, slechts één doelpunt voor en negen tegentreffers. Mogelijk krijgt het waardeloze WK van Kameroen dus toch nog een vervolg.

'Fécafoot heeft zijn ethische commissie gevraagd een onderzoek te starten na de beschuldigingen van fraude die er zijn wat betreft de groepswedstrijd van Kameroen tegen Kroatië', zo luidt de verklaring.

Er zouden volgens Der Spiegel liefst zeven spelers aan het bedrog hebben meegedaan. Zij zouden moedwillig hebben meegewerkt aan een ruime  nederlaag én een rode kaart in de eerste helft. Alexandre Song werd in de desbetreffende wedstrijd nog voor rust met rood naar de kant gestuurd voor een klap op de rug van Mario Mandzukic.

Bij de Kameroeners was er in de desbetreffende wedstrijd ook onderlinge wrevel. Benoît Assou-Ekotto deelde een kopstoot uit aan Benjamin Moukandjo. De FIFA heeft  nog niet gereageerd op de beschuldigingen.  

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.