Keshi ontkent matchfixing: 'We zijn sporters, geen gokkers'

Reacties

Bondscoach Stephen Keshi van Nigeria is boos dat zijn elftal wordt beticht van matchfixing in het duel met Schotland (2-2) van woensdagavond. Volgens de oefenmeester van de WK-deelnemer zijn alle verdachtmakingen nergens op gebaseerd.

Keshi ontkent matchfixing: 'We zijn sporters, geen gokkers'

'We zijn sporters. Geen gokkers', aldus Keshi. 'Het is een belachelijke beschuldiging en het is ons niet bekend waar die vandaan komt. Ik heb als trainer nog niet eerder met zulke verhalen te maken gehad. Ik heb niet de indruk dat er in de voorbereiding op deze wedstrijd iets is gebeurd.'

Dinsdag meldde de Engelse kwaliteitskrant Daily Telegraph al dat de nationale politie sterke aanwijzingen had dat de interland Nigeria-Schotland in Londen was verkocht. Een bijzonder merkwaardige actie van de Nigeriaanse doelman Augustine Ejide deed de speculaties verder oplaaien. De doelman ving de bal en leek hem vervolgens bewust in zijn eigen doel te gooien (zie onder). Arbiter Lee Probert keurde de absurde eigen goal af vanwege een vermeende overtreding.

Er loopt een politieonderzoek naar de wedstrijd. Op het WK speelt Nigeria tegen Argentinië, Bosnië-Herzegovina en Iran. Schotland plaatste zich niet voor het toernooi.

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.