'Ghanese bond bereid mee te werken aan matchfixing'

Reacties

Het regende de voorbije weken al nieuws en openbaringen over matchfixing, maar de stroom aan dergelijke meldingen is nog lang niet voorbij. Dit keer ligt de Ghanese voetbalbond zwaar onder vuur.

'Ghanese bond bereid mee te werken aan matchfixing'

The Daily Telegraph komt maandag immers met zware beschuldigingen. Na aanwijzingen van matchfixing besloot de krant een undercoveronderzoek te beginnen naar de Ghanese voetbalbond. De uitkomsten na een half jaar onderzoek zijn veelzeggend.

De journalisten van de krant deden zich voor als een investeringsmaatschappij en kregen de Ghanese bondsvoorzitter Kwesi Nyantakyi zover dat hij zijn handtekening zette onder een document waarin stond dat voor toekomstige wedstrijden honderdvijftig duizend euro betaald zou worden wanneer de uitslag beïnvloed zou worden. De Ghanese bondspreses  ontkent overigens een half jaar geleden in een hotel in Miami daadwerkelijk zijn krabbel te hebben gezet. Het hele verhaal zou niet waar zijn.

De hele zwendel zou opgezet zijn door FIFA-agent Christopher Forsythe en Obed Nketiah, die in dienst is bij de Ghanese bond. Zij zijn de personen waarmee het undercoverteam contact legde en zij zijn ook de twee die beweerden dat het geen enkel probleem was om corrupte officials bij de bond aan te stellen. Die bestuurders zouden vervolgens mee kunnen gaan werken aan toekomstige matchfixing bij duels van de nationale ploeg.

De beschuldigingen komen op een uiterst ongelegen moment voor Ghana. De Afrikanen hopen nog op een plek in de achtste finales van het WK. Dan moet er in het laatste groepsduel gewonnen worden van Portugal en moet Duitsland zijn sportieve plicht vervullen door te winnen van de Verenigde Staten. Overigens oefende Ghana in de aanloop naar het WK nog tegen Nederland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.