'Vijftien goals in twintig WK-duels is helemaal niet gek'

Reacties

De Duitse spits Miroslav Klose schoot zichzelf zaterdagavond met zijn 2-2 tegen Ghana de recordboeken in. Hijzelf blijft er koeltjes onder.

'Vijftien goals in twintig WK-duels is helemaal niet gek'

De treffer van Klose (op de foto loopt hij weg om de goal te vieren) betekende zijn vijftiende ooit op WK-eindronden. Hij evenaarde daarmee het record van de Braziliaan Ronaldo, die tot zaterdag in z'n eentje topscorer aller tijden was van de mondiale toernooien. De voormalige PSV'er feliciteerde Klose via Twitter zelfs met diens prestatie. Welkom bij de club #Klose, liet hij in het Portugees, Engels én Duits weten.

Klose zelf wilde er niet al te euforisch over doen. 'Het is leuk zijn record te evenaren, Ronaldo was een geweldige spits en is een geweldig persoon. Ik hoop dit WK nog meer te gaan spelen en nog meer doelpunten te maken', sprak Klose, die daar met gevoel voor understatement aan toevoegde: 'Vijftien goals in twintig wedstrijden op een WK is helemaal niet gek.'

De in Polen geboren aanvaller richtte het vizier echter al snel op donderdag, als Duitsland het opneemt tegen de Verenigde Staten. Door de 2-2 tegen Ghana is Die Mannschaft nog niet verzekerd van een plaats in de achtste finale, dat moet tegen de Amerikanen gaan gebeuren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.