Broers Boateng verbreken contact voor onderlinge strijd

Reacties

De halfbroers Jérôme (Duitsland) en Kevin-Prince Boateng (Ghana) treffen elkaar zaterdagavond (aftrap 21.00 uur) voor de tweede keer op een WK. Dat leidde tot het stopzetten van het onderlinge contact.

Broers Boateng verbreken contact voor onderlinge strijd

De gebroeders Boateng delen dezelfde Ghanese vader, maar hebben een andere Duitse moeder. Vier jaar geleden troffen ze elkaar ook al in de poule van het WK, destijds won Duitsland met 1-0.

Hoewel de relatie tussen de Boatengs goed is, besloot Jérôme (foto boven) voor het eindtoernooi het contact met zijn halfbroer te verbreken om zich totaal te focussen op Duitsland. 'Het WK is een speciaal toernooi en het zou niet goed zijn als we elkaar zouden blijven spreken. Het voelt een beetje raar, maar ik mis het contact niet', vertelde hij op de site van de FIFA.

Voor de Duitse verdediger is er nóg een reden zich op het duel met Ghana te verheugen: een basisplaats in het centrum van de defensie lonkt door een dijbeenblessure van Mats Hummels. In de openingswedstrijd tegen Portugal (4-0 winst) stond Jérôme Boateng nog rechtsback, terwijl hij bij zijn club Bayern München in de as staat. Shkodran Mustafi staat op de nominatie om zijn plek als rechtsachter over te nemen.

Jérôme (links) en Kevin-Prince Boateng in actie op het WK 2010. Jérôme kwam met Duitsland als winnaar uit de strijd: 1-0.
Jérôme (links) en Kevin-Prince Boateng in actie op het WK 2010. Jérôme kwam met Duitsland als winnaar uit de strijd: 1-0.

De Duitse bondscoach Joachim Löw wil koste wat het kost voorkomen dat zijn elftal, net als tijdens het EK van 2008 en het WK van 2010, in het tweede groepstreffen onderuitgaat. 'Toen wonnen we ook onze eerste wedstrijd, maar verloren we het tweede duel. Italië gebeurde hetzelfde tegen Costa Rica en ook Nederland ging bijna ten onder tegen Australië. Misschien is het psychologisch, dus we moeten onze focus houden.'

Baas
Kevin-Prince Boateng begon in het openingsduel van Ghana met de Verenigde Staten (1-2 verlies) nog op de bank, maar tegen Duitsland lonkt een basisplaats. Abédi Pelé, de voormalige sterspeler van Ghana, is vol lof over zijn landgenoot. 'Door zijn ervaring en zijn uitstraling op het veld geeft hij zijn teamgenoten zelfvertrouwen. Hij is de baas en als hij in topvorm is, dan kan hij Duitsland problemen bezorgen. Daar ben ik van overtuigd.'

Ook André Ayew gelooft nog in de kansen van Ghana. 'We hadden de eerste wedstrijd moeten winnen, maar dat hebben we niet gedaan en daardoor zitten we in deze situatie. We moeten daar nu uit zien te komen. Als we deze groep overleven, dan kunnen we nog ver komen tijdens dit toernooi. Maar als we naar huis moeten, dan doen we dat met opgeheven hoofd en zonder spijt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.