Manchester-derby voor ommekeer of bevestiging

Reacties

De 32ste speelronde in de Premier League begint zaterdag om 13.45 uur. VI-redacteur Süleyman Öztürk blikt vooruit op de belangrijkste wedstrijden.

Manchester-derby voor ommekeer of bevestiging

Negen andere wedstrijden worden verspreid over drie dagen gespeeld, maar ze staan allemaal in de schaduw van de clash die zondagmiddag op het programma staat. Dan is het Manchester United tegen Manchester City, een wedstrijd die door toedoen van het grote geld uit Abu Dhabi aan betekenis heeft gewonnen.

Beide clubs treffen elkaar op een gek moment. Manchester United drijft op een wolk van vertrouwen na vijf opeenvolgende competitiezeges, Manchester City maakt een haast tegenovergesteld seizoen door met drie nederlagen in de laatste vijf Premier League-duels. Louis van Gaal mag uitleggen wat hij de afgelopen maanden nu precies heeft gedaan, hoe hij zijn spelers uiteindelijk toch aan het voetballen heeft gekregen. Manuel Pellegrini krijgt de lastige vragen en moet zich vooral verantwoorden voor zijn keuzes en wissels. Bij een club met de ambities en dromen van Manchester City wordt een vierde plaats ervaren als een schande. Terecht.

De Manchester-derby komt daarom als gelegen. Om een ommekeer te bewerkstelligen of in ieder geval met een positief gevoel de laatste zes duels in te gaan.

Daarnaast is het een wedstrijd met inzet. Derde worden is rechtstreekse kwalificatie voor het hoofdtoernooi van de Champions League, vierde worden betekent een play-offronde met alle onrust en onzekerheid van dien. En mocht het belang van de derby niet tot alle spelers van United zijn doorgedrongen, dan zal kok Mike het vast hebben verteld.

Dick Advocaat wacht de tweede do-or-die-wedstrijd in nauwelijks zes dagen tijd. De 1-0 zege op Newcastle United heeft Sunderland een ongekende boost van vertrouwen gegeven. Niet alleen werd gewonnen, het gebeurde bovendien op een overtuigende manier. Newcastle had helemaal niets te vertellen.

Wat opviel was verder het vuur en de passie waarmee Advocaat zijn manschappen bijstuurde. En als alles dan op rolletjes loopt die karakteristieke pose van hem: de armen tevreden over elkaar.

Of zoals de fans de Nederlander hebben omarmd:  als hun magic Dick.

Programma
Swansea City 11-04
13:45
Everton
Southampton 11-04
16:00
Hull City
Sunderland 11-04
16:00
Crystal Palace
Tottenham Hotspur 11-04
16:00
Aston Villa
West Bromwich Albion 11-04
16:00
Leicester City
West Ham United 11-04
16:00
Stoke City
Burnley 11-04
18:30
Arsenal
Queens Park Rangers 12-04
14:30
Chelsea
Manchester United 12-04
17:00
Manchester City
Liverpool 13-04
21:00
Newcastle United
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.