Málaga huurt Atsu van Chelsea als opvolger Amrabat

Reacties

Christian Atsu maakt het seizoen op huurbasis af bij Málaga. De Spaanse club heeft met de 24-jarige buitenspeler van het Chelsea van manager Guus Hiddink een opvolger gevonden voor Nordin Amrabat, die eerder deze maand de overstap maakte naar Watford.

Málaga huurt Atsu van Chelsea als opvolger Amrabat

Amrabat scoorde dit seizoen weliswaar niet voor Málaga, maar was met dertien optredens een belangrijke kracht in het elftal van de moeizaam scorende nummer twaalf van de Primera División. Nu de 28-jarige ex-PSV'er voor ruim acht miljoen euro naar Watford is vertrokken, kon de werkgever van Adnane Tighadouini daarom wel wat versterking gebruiken.

Met de tijdelijke komst van Atsu is die vacature opgevuld. De Ghanees international werd in de eerste seizoenshelft al verhuurd aan AFC Bournemouth, maar kwam door een enkelblessure niet één keer in actie in de Premier League voor de promovendus. Daar moet in Zuid-Spanje verandering in komen voor de man die in 2013/14 nog 26 competitieduels (vijf goals) speelde voor Vitesse.

De komst van Atsu voorspelt weinig goeds voor Tighadouni, die de Ghanees tijdens zijn laatste halfjaar in Arnhem ook al voor zich moest dulden voordat hij naar NAC Breda vertrok. De 23-jarige linksbuiten ontbrak de laatste maanden al in de wedstrijdselectie van Málaga, dat begin januari met de Uruguayaan Chory Castro (Real Sociedad) al een andere concurrent voor de Marokkaans international aantrok.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.