Barcelona ontsnapt in Málaga dankzij hoogstandje Messi

Reacties

Barcelona is in Málaga ontsnapt aan puntenverlies. Zonder de vertrokken Nordin Amrabat legde de thuisclub de ploeg van Luis Enrique het vuur aan de schenen, maar zonder resultaat (1-2).

Barcelona ontsnapt in Málaga dankzij hoogstandje Messi

De klus leek voor Barcelona al na één minuut geklaard. Luis Suárez drong het strafschopgebied binnen, maar via de keeper belandde zijn inzet voor de voeten van Munir El Haddadi (foto). De vervanger van de geblesseerde Neymar tikte een meter voor de lijn binnen, zijn eerste competitiedoelpunt sinds zijn debuut in augustus 2014.

Málaga had tot zaterdag met vijftien goals in twintig duels de minst productieve ploeg in de Priméra Division en met Amrabat was een belangrijke kracht verkocht. De Catalanen konden dus onbezorgd de nieuwelingen Arda Turan en Aleix Vidal inpassen, zo leek het bij dit scenario. Maar in de praktijk kwamen ze bedrogen uit.

Brutaal
De thuisclub zette Barcelona brutaal vast, waarbij de verdediging van de regerend kampioen de ene na de andere steek liet vallen. Claudio Bravo wist een schot van Gonzalo Castro nog maar net tegen de paal te duwen en Charles ging volgens de scheidsrechter iets te gretig naar de grond terwijl hij ongestoord aan een slalom was begonnen. De onvermijdelijke gelijkmaker viel alsnog, toen Juanpi op aangeven van Charles via de inglijdende Javier Mascherano raak schoot.

Lionel Messi, die wegens hamstringklachten aan de kant bleef tijdens het gewonnen bekerduel met Athletic de Bilbao (1-2), leek nog niet helemaal bij de les toen Miguel Torres zijn rebound nog vlak voor de lijn kon redden na een inzet van El Haddadi. Vlak na rust sloeg de winnaar van de Gouden Bal wel uit het niets toe door een voorzet van Adriano met een halve omhaal fraai binnen te werken (1-2). Vlak voor tijd leek hij het duel te beslissen, maar schoot hij na een slim duwtje van Weligton hopeloos naast.

Málaga toonde intussen zijn spierballen en manifesteerde zich totaal niet als een ploeg die tot voor kort nog in de kelder van de Primera División te vinden was. Bravo lag in de weg bij een scrimmage, waarbij Ignacio Camacho en Duje Cop de gelijkmaker op hun schoen hadden. Maar de nummer twaalf op de ranglijst kon Barcelona, dat nu een punt meer heeft dan Atlético Madrid, na een meeslepend gevecht niet van de koppositie afhouden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.