Suárez aast op doelpuntenrecord uit zijn periode bij Ajax

Reacties

Luis Suárez is bezig aan een van de productiefste seizoenen in zijn profloopbaan. De Uruguayaanse spits van Barcelona ligt op koers om een persoonlijk record uit zijn Ajax-periode uit de boeken te schieten.

Suárez aast op doelpuntenrecord uit zijn periode bij Ajax

Suarez speelde dit seizoen 29 officiële wedstrijden voor Barcelona en was daarin al goed voor 29 doelpunten. Hij maakte er achttien in La Liga, vijf in de Champions League, één in de strijd om de Europese Super Cup en vijf op het WK voor clubteams.

Met dat aantal doelpunten is Suárez dit seizoen voorlopig de meest productieve speler in de vijf grootste Europese competities. Real Madrid-aanvaller Cristiano Ronaldo en Borussia Dortmund-spits Pierre-Emerick Aubameyang volgen hem op de voet met 27 treffers, zoals te zien is in onderstaand overzicht.

Als Suárez er aanstaande zaterdag in het uitduel met Málaga (aftrap 16.00 uur) in slaagt te scoren voor Barcelona, bereikt hij voor de vierde keer in zijn clubloopbaan de grens van dertig goals in één jaargang. Zijn persoonlijk record dateert van het seizoen 2009/10, toen hij als speler van Ajax finishte op 49 doelpunten in 48 officiële optredens. Destijds stond de aanvaller na de eerste 29 wedstrijden van het seizoen al op dertig treffers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.