Lijnders start als jager in plaats van prooi: Red Bull-hegemonie doorbroken

Reacties

Na tien opeenvolgende landstitels is Red Bull Salzburg zondag onttroond als kampioen van Oostenrijk. De toekomstige club van Pepijn Lijnders deed zelf zijn werk wel op de slotspeeldag, maar kon Sturm Graz niet meer inhalen.

Lijnders start als jager in plaats van prooi: Red Bull-hegemonie doorbroken
© Pro Shots
Red Bull Salzburg
Red Bull Salzburg
7 - 1
LASK Linz
LASK Linz

RB Salzburg zette een flinke show neer tegen LASK Linz. In eigen huis won het Oostenrijkse filiaal van de sporttak van het energiedrankjesconcern overtuigend, maar de zevenklapper mocht niet meer baten. Sturm Graz, waar Kjell Scherpen met een blessure aan de kant zat, had wel even nodig. In het laatste kwart van de wedstrijd maakte die ploeg dan toch het verschil tegen Austria Klagenfurt: 2-0.

Het is de vierde landstitel in het bestaan van de club, en die geeft recht op een plek in de groepsfase van de Champions League. Lijnders kiest een gunstig instapmoment: zo slecht is het al tijden niet gegaan. De tweede plek betekent dat Red Bull drie voorrondes moet overleven om in ook in het hoofdtoernooi van de Champions League verzeild te raken.

Het is maar de vraag hoeveel Lijnders er op dit moment van meekrijgt, want op dit moment is de grootse afscheidsceremonie van Jürgen Klopp en zijn stafleden bezig. Dit is hoe zijn laatste wedstrijd op Anfield zonet verliep:

Bekijk hier al onze video's
Meer Red Bull Salzburg
Meer over Red Bull Salzburg
Meer Sturm Graz
Meer over Sturm Graz
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.