Barcelona houdt Messi aan de kant in bekerduel

Reacties

Lionel Messi komt woensdag (21.00 uur) niet in actie als Barcelona op bezoek gaat bij Athletic de Bilbao, het heelduel van de kwartfinale in het toernooi om de Copa del Rey.

Barcelona houdt Messi aan de kant in bekerduel

Messi bleef in de wedstrijd van afgelopen zondag, ook al tegen Athletic de Bilbao (6-0), na rust in de kleedkamer achter met lichte klachten in een bovenbeen. Hoewel deze hamstringproblemen na onderzoek te verwaarlozen bleken, neemt trainer Luis Enrique geen enkel risico met de winnaar van de Gouden Bal.

In de achttienkoppige selectie van Barcelona ontbreekt ook Luis Suárez, die zijn laatste van twee duels schorsing uitzit nadat hij betrokken zou zijn geweest bij een opstootje in de catacomben na het bekerduel met Espanyol (4-1) in de vorige ronde. De club probeerde de straf nog aan te vechten bij het Spaanse Sporttribunaal TAD om Suárez toch speelgerechtigd te krijgen, maar meldt nu zelf dat de Uruguayaan vanavond niet meedoet.

Sinds Suárez speelgerechtigd is voor Barcelona, is het vijf keer eerder voorgekomen dat zowel hij als Messi ontbrak. Vier van die duels werden gewonnen, eentje eindigde in een gelijkspel. De doelcijfers over die wedstrijden waren 22-2, dus op basis van de statistieken heeft Luis Enrique niets te vrezen. Het tweetal is er zaterdagmiddag hoogstwaarschijnlijk wel weer bij als Barcelona op bezoek gaat bij Málaga voor de Primera División.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.