Barça al met één been in halve finale na zege in Bilbao

Reacties

Ook zonder Lionel Messi en Luis Suarez heeft Barcelona op bezoek bij Athletic de Bilbao betrekkelijk eenvoudig de heenwedstrijd gewonnen in de kwartfinale van de strijd om de Copa del Rey. Munir en Neymar zorgden voor de zege: 1-2.

Barça al met één been in halve finale na zege in Bilbao

Vanwege een schorsing kon Suarez niet in actie komen, terwijl Messi rust kreeg van trainer Luis Enrique. Maar ondanks het ontbreken van de twee topaanvallers kwam Barça geen moment in de problemen in San Mamés. En dat terwijl Athletic de Bilbao op 14 augustus vorig jaar in het kader van de Supercopa de España thuis nog met 4-0 te sterk was voor de Catalanen.

Na uitstekend voorbereidend werk van Ivan Rakitic opende Munir na achttien minuten de score en zes minuten later maakte Neymar er al 0-2 van. De Braziliaan rondde simpel af na een pass van Sergi Roberto. Athletic werd bij vlagen overklast, maar Barça verzuimde verder uit te lopen.

Ook na rust waren de bezoekers de bovenliggende partij, maar schakelden zij een tandje terug. Aritz Aduriz, tijdens de 4-0 zege eerder dit seizoen nog drie keer trefzeker, bepaalde kort voor tijd de eindstand op 1-2.

Desondanks zal het voor de Basken een loodzware klus worden om Barcelona uit de halve finale te houden. Volgende week vindt in Camp Nou de return plaats. Vorig seizoen won Barcelona de Copa del Rey door in de finale af te rekenen met Bilbao (3-1).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.