Lukoki maakt debuut voor PEC, Barazite voor FC Utrecht

Reacties

PEC Zwolle en FC Utrecht openen vrijdagavond het nieuwe Eredivisieseizoen. Dat doen zij allebei met een groot aantal nieuwe namen.

Lukoki maakt debuut voor PEC, Barazite voor FC Utrecht

Bij PEC Zwolle start de van Ajax overgekomen Jody Lukoki in de basisopstelling. De rappe aanvaller, die vorig jaar werd verhuurd aan SC Cambuur, tekende voor drie jaar. Ook Stef Nijland, die in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax de enige treffer maakte, en de van Heracles Almelo overgekomen Ben Rienstra beginnen in de basis.

Bij FC Utrecht heeft trainer Robby Alflen een plekje ingeruimd voor Nacer Barazite (foto). De ex-speler van onder meer Arsenal en AS Monaco staat voorin, net als de vorig jaar aan VVV-Venlo verhuurde Leon de Kogel. Ook Ramon Leeuwin, die werd aangetrokken van Cambuur, begint.

Ook opvallend is het meespelen van de Australische verdediger Trent Sainsbury bij PEC Zwolle. Hij stond vorig seizoen lang aan de kant met een bizarre blessure: hij viel in het uitduel met (nota bene) FC Utrecht met zijn knie op een sprinkler en brak daarbij zijn knieschijf.

PEC Zwolle: Boer; Van Polen, Sainsbury, Broerse, Van Hintum; Saymak, Rienstra; Lukoki, Drost, Thomas; Nijland.

FC Utrecht: Ruiter; Van der Maarel, Leeuwin, Heerings, Kum; Janssen, Kali, Toornstra, Diemers; De Kogel, Barazite.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.